Життя в Польщі. Законодавство, що стосується українців. Євроінтеграційні процеси. Можливості для сомореалізації та співпраці

Робота вчителем для іноземця

Кuratorium Оświaty рекомендує

Серед українців, які працюють в Польщі, власники диплому педагога чи викладача не є рідкістю.

Рідкістю є випадки, коли їм вдається працевлаштуватися за фахом.
Існують навіть упередження, що українського диплому в крайньому разі може вистачити для приватного закладу, у публічному навчальному закладі з таким дипломом  працювати не вийде.

Дійсно, безпосередньо диплому українського вишу для роботи викладачем в Польщі буде замало, але місія все ж таки не виглядає  нездійсненою.

Отже, власникам дипломів українських вишів Кuratorium Оświaty рекомендує звернутися із заявою про визнання свого диплому та кваліфікації  до відповідної адміністрації вищого навчального закладу Польщі (на власний вибір), яка має повноваження надання ступеню доктора у тій галузі науки чи мистецтва, в якій отримано диплом

22195642_505968843071523_7446234067672202794_n

Так, ця процедура потребує певних зусиль.
Так, вона коштуватиме певну суму.
Цю суму встановлює кожний виш з огляду на власні розрахунки. Отже, якщо визначена в одному виші вартість вам не сподобалася – ви завжди можете звернутися до іншого.
Зрештою попередню консультацію можна одночасно отримати в кількох місцях і після того вже оцінювати власні можливості та перспективи.

В будь-якому разі, все це – нові можливості.

Джерело

Залишити відгук

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.