Віза на навчання. Успішний досвід отримання у цьому сезоні

Posted by

Навчальний рік наближується.
Гаряча тема отримання візи на навчання стає все гарячішою.

Студенти вишів несподівано дізнаються про нові вимоги.
На жаль, попередження про зміни закону не спрацювали. Багато хто зі студентів виявилися до змін не готовими.

Але ці зміни доведеться сприймати.
Й перше, що потрібно зробити – це позбутися звички вважати,  що всі візи для навчання (“навчальні”) є однаковими.
Вони й раніше відрізнялися. Але тепер відрізняються радикально.

9) odbycia studiów pierwszego stopnia, studiów drugiego stopnia lub jednolitych studiów magisterskich albo kształcenia się w szkole doktorskiej;

10) szkolenia zawodowego;

11) kształcenia się lub szkolenia w innej formie niż określona w pkt 9 lub 10

На візі, яку отримає студент стаціонарної форми навчання вишу буде стояти позначка „student”, вона буде мати код 09 та обов’язково буде національною,  тобто D.

З іншими видами навчання можливі варіанти.
Якщо навчання у виші заочне, то це все одне буде 09, але віза може бути й шенгенською. Й точно без позначки „student”.
Так само шенгенською суто торетично може бути віза для навчання в поліцеальній школі, якщо консул так вирішить. Закон це  дозволяє.
Але зазвичай йдеться все ж таки про візу національну.
У випадку середньої школи віза матиме код 11.
Учню поліцеальної школи можуть дати візу з кодом 10 або 11.

Тож, розповісти про поневіряння претендентів на візу D09 „student” у нас явно буде ще не одна нагода.

Але сьогодні – історія зовсім інша. Позитивна.
Її розповів випускник нашої поліцеальної школи, який продовжує навчання на 2-му напрямку.

Син і дружина приїхали до мене по безвізу.
Замельдувались.
Я маю umowu o prace і хорошу посаду.
Закінчив Техніка Адміністрації, зараз вчусь на БХП.
Рік живу у Вроцлаві.

Цього року дружина приїхала і поступила  до тієї ж поліцеальної школи.
Сина записали в 8-й клас подставувки.

Після отримання на руки освядчень зі шкіл, вони записались на подачу візових анкет до візового центру (Луцький консульськй округ).
До пакету документів додали:
– umowu o prace чоловіка/ батька
– умову користування житлом (użyczenia) в якій дружина та син вже вписані, як співмешканці  (це важливий момент, на нього звертають увагу!)
–  спонсорський лист, в якому чоловік/ батько гарантує  покриття всіх видатків і проживання.

При подачі документів, від дружини додатково затребували наявність кредитної лінії мінімум на 10000 грн на рахунку в банку.

Працівники візового  центру декілька разів дзвонили в консульство, щоб упевнитись, що всі документи відповідають вимогам, й пакет  прийняли.

Чекали на візу 4 робочих дні. Візи отримали на повний рік.
Обидві візи мають код D 011

Й доповнення   від самої дружини, яка подавала документи на візу:

Дуже важливим моментом для отримання цієї візи була заробітна плата чоловіка і договір оренди житла, в який обов’язково мали бути вписані ми з сином. Але хоч заробітної плати по нормах законодавства вистачало для утримування ще 2 людей – в мене попросили довідку з банку про наявний кредитний ліміт. На самому рахунку грошей може не бути взагалі, важлива саме сума кредиту.

Окремо хочу відмітити абсолютну і повну зацікавленість працівників Луцького візового центру в нашій успішній подачі. Вони підказували, радили кращі шляхи вирішення ситуації, приймали в наступний день без черги і кілька разів телефонували у консульство узгодити чи достатньо нашого пакету документів для отримання віз

Таким чином, й в цьому навчальному сезоні ми вже маємо практичне підтвердження того, що візу для навчання у поліцеальній школі отримати можна!

Тож,  – запрошуємо на навчання!

=======

Аби оперативно отримувати повідомлення про нові публікації нашого сайту підписуйтеся на оновлення або читайте нас в Телеграм

Вам сподобалася ця стаття? Клікніть, будь ласка, на блок реклами нижче. Це єдине джерело, яке дозволяє нам покривати витрати на підтримку сайту.

Якщо ви хочете нас підтримати й допомогти розвитку сайту – ви можете перерахувати будь-яку зручну для вас суму на наш рахунок PayPal

Advertisements

3 comments

  1. Добрый день! Тоже поделюсь опытом, хотя и не совсем успешным. Были поданы документы на годовую учебную визу на основании языковых курсов (категория D11). От подачи документов до получения прошло 20 календарных дней августа. Визу в результате дали на 109 дней, с 15.10.2019 по 31.01.2020. Возможно потому, что оплачен был только один семестр учебы, хотя в марте при такой же оплате давали визу на год (из опыта знакомых). В связи с этим несколько вопросов, хотя они и относятся к другому разделу…
    1. По семейным обстоятельствам еду в Польшу раньше, в начале сентября – т.е. по безвизу. Имеет ли смысл в целях экономии дней безвиза вернуться 14.10 в Украину и выехать в Польшу 15.10 уже по визе?
    2. В конце декабря планирую приехать в Украину и опять подать документы на визу для продолжения учебы. Теоретически визу откроют с 01.02.2020. Если одна виза D заканчивается 31.01.2020, а вторая начинается 01.02.2020, нужно ли в этом случае пересекать границу для “включения” второй визы?

    Подобається

    1. Дякуємо за інформацію.
      Вона все ж таки позитивна – часто кажуть, що на мовні курси візи взагалі на дають 😉

      По питаннях:
      1. Так, для економії днів безвізу потрібно перезаїхати по візі, ви вірно розумієте

      2. Якщо візи “встик”, то виїжджати не потрібно

      Подобається

      1. Спасибо за быстрый ответ.
        Языковые курсы, от которых была подача на визу, в курсе требований консульства и готовят нужный пакет документов сразу по заключению договора.

        Подобається

Залишити відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s